Försäljning
0752 400 830

Support
0752 400 820

facebook blogger linkedin youtube twitter

Ipeer Hosted VMware bästa IaaS-molntjänsten i Techworlds test

Techworld_bast_i_test_logoSveriges ledande forum för IT-proffs – IDG:s Techworld har i det senaste numret hårdtestat sju av de största molnleverantörerna, bland andra Microsoft Azure, Amazon EC2, Rackspace och Ipeer. Ipeers Hosted VMware-lösning blev vald till bäst i test med 86 av 100 möjliga poäng och omdömet:

“Konkurrenterna har sina styrkor och svagheter, men sammantaget anser vi idag att Ipeer ligger i topp, de erbjuder en mycket bra lösning som ger oss frihet och flexibilitet till en bra prislapp.”  – Techworld
 

Techworld test med IaaS-molntjänsten Ipeer Hosted VMware

VMware-Ipeer-partner-logosIpeer är en specialist inom IaaS (Infrastructure-as-a-Service)-tjänster, sedan tidigare fanns den autoskalande Elastic Cloud Server, hösten 2013 blev Ipeer första svenska leverantör att erbjuda Hosted VMware och i februari först i världen att gå live med Hosted Azure Pack med Parallels APS. Ipeer har till molntjänsterna investerat i IBM Storwize– och Pureflex-hårdvara.

Techworld har tidigare i likhet med andra gjort en analys av Ipeers Hosted VMware. Läsarna har då efterfrågat en komparativ test av IaaS-molntjänster vilken Techworld nu gjort över sommaren när man testat sju molntjänster, bl.a. Microsoft Azure, Amazon EC2 och Rackspace. Då man bara testade en tjänst per leverantör föll valet hos Ipeer på Hosted VMware.

Brister i kommunikation snarare än funktion

I Techworlds test fick samtliga leverantörer ris och ros. Tidningen noterade för Ipeers del några nackdelar som mer beror på bristfällig kommunikation än på erbjudandet i sig. Dels fann de inte någon lösning för backuper. Vi bör uppenbarligen signalera tydligare i gränssnittet att här tas helt automatiskt backup dagligen med Veeam som sparas i åtta dagar, vid förfrågan upp till 30 dagar.

Dels fann Techworld Ipeers Service Level Agreement (SLA) på sajten vara mindre bra  – men de noterade samtidigt att bättre kan fås enkelt med specialavtal. Återigen är det vi som bör kommunicera bättre att Ipeer ju faktiskt har två SLA:nivåer plus möjlighet till specialavtal och även högre garanterad upptid än 99,8 procent.

Skillnader i användarvänlighet och vitala kringfunktioner

Vmware vCloud directorTechworld fann stora skillnader i hur lätta de olika lösningarna var att arbeta med samt i vilken grad de hade vitala kringfunktioner. Här bedömdes Ipeers erbjudande trots en begränsad prisnivå vara desto bättre med en flexibel och bra portal med vCloud Director och förmågan att installera egna os från ISO-filer.

Techworld noterade också att Ipeer hade mycket bra, ja till och med “grymma” nätprestanda med en uppmätt hastighet in på 710 och ut på 770 megabit.  Techworld anmärkte på fördelen av att ha en svensk leverantör:

“vår rdp-session mot en vm är mycket rapp och fin, det är nästan som att ha servern på sitt eget nätverk. Överföringen av en iso-fil på drygt 4 GB går snabbt”.

“Kombinationen av god prestanda, enkel administration och snabb support gör att vi får känslan av att ha ett eget prisvärt datacenter, fast på annan plats.”  – Techworld

– Extra kul är att vi får högsta betyg på prestanda bland de testade. Fokus när vi byggde lösningen var hög disk IO prestanda samt goda nätförbindelser vilket våra företagskunder ofta kräver – något som verkligen märks nu, kommenterar Ipeers CTO Niclas Jacobsson.

Techworlds utvärdering inte ensam om sin slutsatsTechworld_bast_i_test_logo - Mini

Sammantaget blev betygen för de fyra kategorierna “Skapa miljö”, “Gränssnitt”, “Funktioner” och “Prestanda” 86 av 100 och Ipeer Hosted VMware blev därmed testets vinnare. Hela testet finner du här: Techworld Jättetest: Bästa servern i molnet.

Vi är mycket stolta och glada över Techworlds resultat – faktum är ju också att Hosted VMware blivit en rejäl succé för oss som flera större företag efter noggrann utvärdering valt. Ipeer har alltid satsat på högsta kvalitet och det skall vi fortsätta med.

Är du nyfiken på Ipeer Hosted VMware så har vi en introduktionsfilm. Lösningen finns både som löpande betalning och till fast månadspris samt med olika lagringsmedier. Skulle du också vilja testa molntjänsten finns möjligheten att göra detta här kostnadsfritt under en månad med en resursförbrukning på upp till 4000 kr.

Varmt välkommen!