Försäljning
0752 400 830

Support
0752 400 820

facebook blogger linkedin youtube twitter

Från ett fantastiskt 2013 mot ett än mer lovande 2014 – Gott nytt år från oss på Ipeer

Johan_HedlundVi på Ipeer har haft ett fantastiskt 2013 och ser fram emot ett ännu mera lovande 2014. Vi har under 2013 gått från 22 till 65 medarbetare med nya kontor i Stockholm och Bangalore och två nya hypermoderna molntjänster på de bästa tänkbara plattformarna. Vi har vågat satsa rejält under sämre tider och vi upplever redan att det ger resultat. Jag vill dela ett sammandrag av året med er nedan, tacka våra medarbetare för mycket goda insatser och våra kunder och partners för ert förtroende och önska er alla ett lysande nytt år!

Ipeer-fokus och expansion

Ipeer_Computer_Sweden_Hitbolagen_2013Efter att under lång tid fått en ökande efterfrågan från Strongbox-kunder på de kraftigare hostinglösningar Ipeer erbjuder slogs de två bolagen samman i januari. Vi har hittills fått mycket positiv feedback från kunder och anställda på att vi på detta sätt samlar krafterna i ett varumärke tydligare riktat mot företag.

Ipeer passerade därmed 50 miljonersvallen i omsättning med ett tydligt mål att nå 100 miljoner 2015. För att bättre åskådliggöra Ipeers nuvarande breda tjänsteutbud lanserade vi en uppdaterad webbplats under parollen “Ipeer – Quality Business Cloud”. I november nominerades vi av Computer Sweden som ett av Sveriges 50 mest spännande snabbväxare inom IT- och telekom.

Bättre hårdvara med IBM

Ipeer-IBM-PureflexI takt med ökad kundtillströmning har vi byggt ut verksamheten rejält. Under våren invigde vi ett nytt datacenter som ger möjlighet till replikering, samtidigt fortsatte införandet av IBM:s hårdvaruplattform Pureflex med lagringslösningen Storewise Fibrechannel. Därmed erhålls redundans på SAN-nivå och en imponerande prestandaökning och stabilitet.

Fler kvalificerade medarbetare – bättre service

Ipeer-Bangalore-IndiaUnder året har vi tillsatt en CTO, en marknadschef och även Sveriges första Chief Uptime Officer med uppgift att ständigt vid alla förändringar slå vakt om upptiden. För att ytterligare säkerställa tillgängligheten och kvaliteten på Ipeers service har vi startat ett eget kontor i Bangalore, Indien med mycket högkvalificerade tekniker. Ipeer har också öppnat kontor i Stockholm.

Sammanfattningsvis har Ipeer 2013 ökat från 22 till 65 mycket motiverade medarbetare, och samtliga tekniker har certifierat sig. Under hösten uppdaterades supportsidorna och en kundchatt tillfördes – allt för att Ipeer skall kunna bistå med den support som behövs, när den behövs. Som kund har ni nu möjlighet att nå ännu flera kvalificerade tekniker när som helst med vår 24/7/365-tjänst.

Första vCloud-partner med Hosted VMware

Ipeer-VMware-Cloud-PoweredUnder hösten fick vi Tillväxtverkets stöd att, som Sveriges första vCloud-partner bli först med att ta fram en Hosted VMware-tjänst för små- och medelstora företag som tack vare hårt arbete på utvecklingsavdelningen kunde lanseras i oktober. Tjänsten har blivit populär och fått goda recensioner.

Först att testa Windows Azure Pack med Parallels APS

Microsoft-Cloud-OSMot slutet av året kunde vi också tillkännage att Microsoft och Parallels valt Ipeer till att som ett av fem bolag i världen få betatesta en hostad version av Windows Azure Pack med Parallels nya APS.

Under 2014 ser vi fram emot att som en av mycket få hostingbolag kunna erbjuda lokalt lagrade, konkurrens-kraftiga molntjänster med publika, privata och hybridmoln baserade på båda av dagens dominerande virtualiserings-plattformar bland företagen: VMware och Microsoft.

Gott nytt år 2014!

Johan Hedlund
VD, Ipeer – Quality Business Cloud